Cumartesi, Ağustos 10

Sosyal Medya Nasıl Etkin Kullanırım ?


Doğru Zamanda Doğru Yerde Olun


Amaç fazla etkileşim almak olduğu için insanlar en çok hangi saatte online ise o saatte paylaşım yapılmalı.

Instagram


  Instagram günümüzde en çok kullanılan sosyal medya hesaplarından biri olduğu ve sadece görsel paylaşımlara olanak tanıdığı için paylaşımlar her an yapılabilir. Ancak sosyal medya paylaşım açısından en çok beğeni alınan gün Pazartesi. Hafta sonu etkinliklerinden kalan fotoğrafların paylaşıldığı bu günde daha çok beğeni ve yorum alınıyor.
Günlük kullanımda sosyal medyada paylaşım saatleri ise saat 15:00 – 16:00 arası ideal. İnsanların işten uzaklaşıp kafa dağıtmak için kullandıkları zaman dilimi bu.


Mertsahin demircioglu



Facebook


  Facebook’ta paylaşım için en ideal gün: Çarşamba. Pazartesi ve Salı yapılan paylaşımların etkileşim oranları daha düşük.
Facebook’ta paylaşım için en kötü günler ise: Cuma ve Cumartesi. Hafta sonunun habercisi bugünlerde insanlar daha az paylaşımı beğeniyor.
En çok paylaşılan içerikler 13:00’te yapılanlar olurken 15:00’te yapılan paylaşımlar en çok tıklamayı alıyor.
Facebook için ideal paylaşım zamanı 13:00 – 16:00 saatleri arası.
En kötü paylaşım zamanları ise 24:00 – 08:00 ve 08:00 – 12:00 saatleri arası.
Sosyal medya paylaşım saatleri açısından Facebook, 13.00’dan sonra ve hafta içi daha iyi gibi. Sosyal medyada paylaşım yapmak için bu zamanlara dikkat edin.

Twitter


  Twitter’da paylaşım yapmak için en ideal günler Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Perşembe.
Twitter’da paylaşım yapmak için en kötü günler ise Cuma ve Cumartesi. Yine aynı şekilde kullanıcıların çoğu hafta sonunda Twitter’ı daha az kullanıyorlar.
Twitter’da gün içinde paylaşım yapmak için saat 13:00 – 15:00 arası ideal.
Sosyal medya paylaşım saatleri açısından saat 17:00 ise en çok RT yapılan saatler olarak görülüyor.
Tweet atmak için en kötü zamanlar ise 24:00 – 09:00 ve 20:00 – 24:00 saatleri arası.
Sosyal medya paylaşım saatleri açısından Twitter, 13.00 – 17.00 arası ve hafta içi daha iyi gibi. Sosyal medyada paylaşım yapmak için bu zamanlara dikkat edin. Sosyal medyada paylaşım saatleri sayesinde Twitter üzerinden marka ve firma tanıtımları yapın.

Linkedin


Linkedin gibi iş dünyasına özel bir sosyal ağda paylaşım yapacağınız zaman Salı, Çarşamba ve Perşembe günlerini tercih etmelisiniz.
Kullanıcıların paylaşımlara en çok reaksiyon gösterdiği zamanlar ise 07:00 – 09:00 ve 17:00 – 18:00 saat aralıkları.
Sosyal medyada paylaşım yapmak için en kötü zamanlar ise 24:00 – 06:00 ve 22:00 – 24:00 aralığı.
Sosyal medya paylaşım saatleri açısından Linkedin, 07.00’dan sonra ve hafta içi daha verimli gözüküyor. Sosyal medyada paylaşım yapmak için bu zaman dilimlerini kullanabilirsiniz.
Mertsahin Demircioglu


Pinterest


  Pinterest’te en ideal paylaşım günü diğer sosyal medya platformlarının aksine Cumartesi olarak dikkat çekiyor.
Paylaşım yapacaksanız 12:00 – 13:00, 14:00 – 16:00 ve 20:00 – 24:00 arasındaki zaman dilimlerini tercih edebilirsiniz.
Sosyal medyada paylaşım için en kötü zamanlar ise iş çıkışlarına denk gelen 17:00 – 19:00 arası. Pinterest’in Facebook ve Twitter’a oranla daha az kullanıldığı düşünüldüğünde paylaşımları stratejik planlamak mantıklı olacaktır.
Sosyal medyada paylaşım saatleri açısından Pinterest, öğlen saatlerinde kullanılabilir. Sosyal medyada paylaşım yapmak için bu zamanlara dikkat edin.


Güvenilir Olun



Amerikan Basın Enstitüsü’nün yaptığı bir araştırmaya göre, kullanıcılar içeriğin orijinalinin nereden geldiğinden ziyade kimlerin paylaştığına daha çok dikkat ediyor. Sosyal medya kullanıcıları, özellikle de 13 ila 24 yaş grubundaki kullanıcılar, ilgi çekici buldukları içeriği aktif olarak paylaşıyor ve tartışıyor.


Hedef kitlenizin güvenini kazanmış kanaat önderleriyle çalışarak, içeriklerinin yayılmasını sağlayabilirsiniz. Hedef kitlenin içeriğe ve paylaşıma nasıl tepki verdiği, paylaşım sayısından çok daha önemli olabilir.


Görsel Kullanımı



İlk izlenimi oluşturmak için görsel sanıldığından çok daha önemlidir. Fakat ne görseli abartarak(clickbait vs.) kitle kazanmaya çalışın ne de olduğundan kötü göstererek kitleyi düşürün. Eğer güvenilir olmazsanız boşa kürek çekersiniz. Postunuz için fikrinizi ifade eden çarpıcı ve ofansif fotoğraflar daha etkili olacaktır.

Güncellik



Sosyal medyada postlarınızı yayınlarken en az ve an fazla post yayınlamanın arasındaki dengeyi bulmak gereklidir. Bunun içinde farklı sıklıklarla örneğin günde 1 kere, 3 kere veya 5 kere post yayınlayarak hangisinin takipçiler için en iyi etkileşim olduğunu deneyerek bulmak gereklidir. Böylece hem güncel kalacaksınız hem de kalıcı.


Listem